Eylül 2021

Boğaziçi Üniversitesi öne çıkan proje ve ekipleriyle TEKNOFEST’teydi

Boğaziçi Üniversitesi 21-26 Eylül’de İstanbul Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde kurduğu stant ve Deprem Tırı ile yerini aldı. Boğaziçi’nden öne çıkan projelerin tanıtıldığı sergiye katılımcılar yoğun ilgi gösterirken, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nün (KRDAE) Deprem Tırı da ziyaretçilere açıldı. Boğaziçi’nin tecrübeli TEKNOFEST ekiplerinden BURST de “Robotaksi Binek Otonom Araç” yarışmasında “En Özgün Yazılım Ödülü”ne layık görüldü.

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali 2021’de Türkiye ve dünyadan yüzlerce takım eylül boyunca mücadele etti. Boğaziçi’nden toplamda dokuz takımın çeşitli yarışmalarda yer aldığı TEKNOFEST 2021’de BURST, Mavi Kırlangıç, DeepMIA ve Insight Out takımları; İnsansız Hava Aracı (İHA) Döner Kanat”, “Robotaksi Binek Otonom Araç”, “Efficiency Challenge Elektrikli Araç”, Biyoteknoloji İnovasyon”, “Ulaşımda Yapay Zekâ” ile “Sağlıkta Yapay Zekâ” yarışma kategorilerinde Boğaziçi’ni temsil etti.

Elektrik & Elektronik Mühendisliği
Fen Edebiyat Fakültesi
Mühendislik Fakültesi
Share

Boğaziçili öğrencinin moleküler iletişim anteni tasarımına TÜBİTAK’tan ödül

Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği dördüncü sınıf öğrencisi Özgür Kara, TÜBİTAK 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Bilgi ve İletişim Teknolojileri kategorisinde moleküler haberleşme çalışmasıyla üçüncü oldu. 21-26 Eylül’de İstanbul Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen TEKNOFEST 2021’de sergilenen araştırma projesiyle, vücut içinde kullanılabilecek mikro-robot gibi cihazların moleküler haberleşmesini daha verimli hale getirecek yeni bir alıcı tasarımı ortaya kondu.

Boğaziçi Üniversitesi öğrenci, akademisyen ve mezunlarının ulusal ve uluslararası düzeyde başarılarına bir yenisi daha eklendi. Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği dördüncü sınıf öğrencisi Özgür Kara, TÜBİTAK 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Bilgi ve İletişim Teknolojileri kategorisinde üçüncülüğe layık görüldü. TEKNOFEST 2021’de sergilenen ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği öğretim üyesi Doç. Dr.

Elektrik & Elektronik Mühendisliği
Mühendislik Fakültesi
Share

Maria Sklodowska-Curie Bursu’nu Dr. Öğr. Üyesi Başak Taraktaş kazandı

Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Başak Taraktaş, Avrupa Komisyonu’nun Maria Sklodowska-Curie Bursu’na layık görüldü. Hesaplamalı sosyal bilimleri alanında çalışmalarını sürdüren Dr. Öğr. Üyesi Taraktaş, burs almaya hak kazanan proje kapsamında ABD’de ortaya çıkan “Black Lives Matter” (Siyahi Hayatlar Önemlidir) ve “Me Too” (Ben de) hareketlerinin kesişim noktalarını sosyal medya verileri kullanarak analiz edecek.

Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Başak Taraktaş, Avrupa Komisyonu’nun en rekabetçi burs programları arasında yer alan Marie Sklodowska-Curie Bursu’nu almaya hak kazandı. Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğr. Gör. Suzan Üsküdarlı’nın danışmanlığında iki yıl sürecek hesaplamalı sosyal bilimler projesiyle ABD’de ortaya çıkan “Black Lives Matter” (Siyahi Hayatlar Önemlidir) ve “Me Too” (Ben de) hareketlerini sosyal medya verileri kullanılarak derinlemesine analiz edilecek.

Fen Edebiyat Fakültesi
Share