Boğaziçi öğrencileri Stanford Üniversitesi Silikon Vadisi Buluşması’na katıldı

Boğaziçi Üniversitesi Girişimcilik Merkezi’nin (BRIGHT) seçtiği dört öğrenci Stanford Üniversitesi d.school’un düzenlediği Silikon Vadisi Buluşması’na katıldı. Öğrenciler bu sayede sektörün önde gelen şirketlerinden uzmanların da yer aldığı birçok atölyeyi takip ederken, Boğaziçi Üniversitesi Girişimcilik Merkezi Direktörü Dr. Oğuzhan Aygören de bir sunum gerçekleştirdi.

Boğaziçi Üniversitesi Girişimcilik Merkezi’nin (BRIGHT) tasarım odaklı düşünmeyi desteklemek amacıyla İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) iş birliğiyle 2020'de hayata geçirdiği Fire Up Değişim Öncüleri Programı’nda başarılı olarak seçilen dört öğrenci, dünyanın lider yükseköğretim kurumlarından Stanford Üniversitesi’nde mart ayında düzenlenen Silikon Vadisi Buluşması’na katıldı. Yaklaşık 60 ülkeden 30 akademisyen ile 500’ü aşkın öğrencinin yer aldığı etkinlikte tasarım, inovasyon ve girişimcilik konularında birçok yenilikçi atölye, buluşma ve seminer düzenlendi.

“BİRÇOK FARKLI YENİ FİKİR VE YAKLAŞIMLA TANIŞTIK”

Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölümü Öğretim Üyesi ve Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi (BRIGHT) Direktörü Dr. Oğuzhan Aygören etkinlik sayesinde yeni yaklaşımlarla tanışma fırsatı bulduklarını söyledi. Birçok atölyede tasarım odaklı düşünme ve girişimcilik ekosistemini daha da geliştirecek önemli fikirlerle karşılaştıklarını vurgulayan Dr. Aygören, “Dünyanın lider üniversiteleri arasında gösterilen Stanford Üniversitesi’ne bağlı d.school tarafından düzenlenen bu uluslararası etkinlik, birçok farklı fikir ve yaklaşımla tanışmamıza imkân sağladı. Alanlarında tanınan birçok akademisyen ve Silikon Vadisi şirketlerinden uzmanlarla bu konuları konuşma fırsatı bulduk. Yaşadığımız yerlerin tasarımından, azınlıklar gibi birçok farklı konuda yeni bakış açılarını gördük ve biz de katkı sağladık. Bir hafta boyunca birçok atölye, konuşma ve gösteriyi takip etmeye çalıştık. Stanford Üniversitesi’nin kampüsüne oldukça yakın olan Silikon Vadisi’nin Google gibi önde gelen şirketlerinden birçok ismin zihin açıcı konuşmalarını dinledik ve bir araya geldik. Bu kapsamda ben de insan olmayı keşfetmek başlıklı bir sunum yaptım” diye konuştu.

“BU PROGRAM ÖZGÜVENLERİMİZİ DAHA DA GELİŞTİRDİ”

Programa Boğaziçi Üniversitesi adına katılan İnşaat Mühendisliği Öğrencisi Haluk Ziya Tercan ise bu program sayesinde özgüvenlerinin daha da geliştiğini aktardı. Stanford Üniversitesi’nde birçok farklı ülkeden öğrenci, uzman ve akademisyenle bağlantı kurma şansı bulduklarını da ifade eden Tercan şunları söyledi:

“Boğaziçi Üniversitesi Girişimcilik Merkezi’nin Fire Up Programı ile üniversitedeki bir probleme aldığımız eğitimlerden de faydalanarak çözüm ürettik. Üniversite karar alma süreçlerine öğrencilerin daha etkin bir şekilde katılımına odaklandığımız projemiz, Oğuzhan Aygören’in de yer aldığı jüri tarafından değerlendirildi. Ben ve üç arkadaşım bu süreçte jüriye yönelik motivasyon mektubu da yazdık. Burada kendi projemizin yanı sıra, Stanford Üniversitesi’nde her yıl düzenlenen programa neden katılmak istediğimizi açıkladık. Çünkü Fire Up Programı’nda başarılı olan öğrenciler Stanford’taki programa seçiliyor. ABD’ye de ilk seyahatimiz ben ve arkadaşlarım için farklı bir tecrübeydi. Sponsorluk anlaşmamızda problem yaşamamıza rağmen ABD’de başlattığımız kitle fonlaması sayesinde uçak bileti gibi birçok masrafımızı da karşılamayı başardık. Silikon Vadisi Buluşması’nda yeni yaklaşım ve fikirlerle tanışmanın yanı sıra, özgüvenlerimizi daha da geliştirme fırsatı bulduk. Projelerimiz orada da ilgiyle karşılandı ve birçok ülkeden gelen diğer öğrencilere göre daha hazırlıklı olduğumuzu gördük. Girişimcilik Merkezi’nin sağladığı eğitimler, atölyeler ve sunduğu düşünce yapısının bizi iyi hazırladığını söyleyebilirim.”

Etkinliğe Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi ve Girişimcilik Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Burcu Rodopman ile öğrenciler Arda Ulutürk, Zişan Özdemir ile Haluk Ziya Tercan katıldı.

Share