teorik fizik

Dünyaca ünlü teorik fizikçi Boğaziçi’ne konuk olacak

Boğaziçi Üniversitesi dünyanın en önemli teorik fizikçileri arasında yer alan Edward Witten’ı konuk ediyor. Amerikalı bilim insanı, Einstein'ın da çalışmış olduğu İleri Araştırmalar Enstitüsü'nde görev yapıyor. Witten, Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü’nün daveti üzerine 20 Ağustos tarihinde saat 15.30’da ‘’Volumes of Moduli Spaces’’ başlıklı bir konuşma yapacak.

M-Teorisi’nin kurucusu olan Edward Witten, Sicim Teorisi, Kuantum Kütle çekimi, Süper Simetrik Kuantum Teorileri ve Matematiksel Fizik alanlarındaki çalışmalarıyla tanınıyor. Witten, 1990 yılında Uluslararası Matematik Birliği tarafından genel göreliliğe dair geliştirdiği Pozitif Enerji Teoremi ile Fields Madalyası aldı. Fizik dünyasına olan katkılarının yanı sıra matematik dalında da oldukça büyük başarılar elde etmiş bir isim olan Witten bu ödülü alan ilk ve tek fizikçi oldu.