ASC Zerrecik Aşısı

Boğaziçi Üniversitesi’nde koronavirüse karşı üretilecek ASC zerrecik aşısında faz çalışmaları için geri sayım başladı

Boğaziçi Üniversitesi’nde geliştirilen; dört dünya bölgesinde patentli ilk ve tek biyolojik buluş olan ASC protein mikroküreciklerine dayalı platform aşı teknolojisine imza atan Prof. Dr. Nesrin Özören, Koronavirüse karşı üretilecek aşıda Mayıs ayından itibaren faz çalışmalarına başlayacaklarını belirtti. Özören, Koronavirüse karşı mRNA, DNA, inaktif ve vektör aşı adaylarından farklı olarak, dünyada ilk kez sadece Türkiye’de üretilecek ASC zerrecik aşısı üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile TÜBİTAK koordinasyonunda oluşturulan Kovid-19 aşı çalışma grupları arasında yer alan Prof. Dr. Nesrin Özören ve ekibi,  Boğaziçi Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Laboratuvarı'nda dünyanın dört bölgesinde patentli, Türkiye'nin ilk ve tek biyoteknoloji buluşu olan mikrokürecik teknolojisini geliştirdi.