Bilim Akademisi

“Mühendislikte 50 bin terim için 20 yıl çalıştık”

Mühendislik Bilimleri Sözlüğü projesinin yürütücüsü Prof. Dr. Bülent Sankur’a IEEE Türkiye Ömür Boyu Başarı Ödülü...

Türkiye Bilimler Akademisi tarafından 'Türkçe Bilim Terimleri Sözlüğü' projesi kapsamında hazırlanan 'Mühendislik Bilimleri Sözlüğü’nün 3 bin 320 sayfadan oluşan ilk baskısı yapıldı. 2015’ten beri elektronik ortamda kullanıma sunulan sözlüğün yürütücüsü ise Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Emeritus Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Sankur.

Elektrik & Elektronik Mühendisliği
Share

Genç Bilim İnsanları Ödülleri Açıklandı

Bilim Akademisi tarafından yürütülen Genç Bilim İnsanları Ödül Programı’nın (BAGEP) 2020 yılı kazananları arasında Boğaziçi Üniversitesi’nden 3 akademisyen yer alıyor. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Jeodezi Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Fatih Bulut jeoloji, Uluslararası Ticaret Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Osman Sabri Kıratlı siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler ve Endüstri Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Caner Taşkın ise endüstri mühendisliği alanında BAGEP Ödülü almaya hak kazandı.

Bilim Akademisi tarafından başlatılan ve toplumdan gelen maddi destekle yürütülen Bilim Akademisi Genç Bilim İnsanları Ödül Programı, 2013 yılından beri 277 bilim insanı ödüllendirdi. En iyi genç akademisyenlerin belirlenmesi ve yeni araştırmalar için desteklenmeleri amacıyla verilen BAGEP Ödülleri’nin 2020 yılı kazananları arasında Boğaziçi Üniversitesi’nden 3 akademisyen de yer alıyor.

Share

Boğaziçi Üniversitesi’nden dört akademisyene Bilim Akademisi’nden ödül

Bilim Akademisi tarafından başlatılan ve kamu fonları yerine toplumdan gelen maddi destekle yürütülen Bilim Akademisi Genç Bilim İnsanları Ödül Programı “BAGEP”in 2018 sonuçları açıklandı.

BAGEP 2018 kapsamında Boğaziçi Üniversitesi’nde dört bilim insanı ödüle değer görüldü. Boğaziçi Üniversitesi Çevre Bilimleri Enstitüsü’nden Dr. Öğr. Üyesi Berat Haznedaroğlu, Fizik Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Can Kozçaz, Psikoloji Bölümü’ öğretim üyesi Doç. Dr. Adil Sarıbay ve Matematik Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Çağrı Karakurt, 2018 BAGEP Ödülleri’nin sahibi oldular.

Share

Boğaziçili genç bilim insanlarına Bilim Akademisi’nden ödül

Genç Bilim İnsanları Programı Ödülü'ne (BAGEP) Boğaziçi Üniversitesi’nden Doç. Dr. Olcay Coşkun (Matematik), Yrd. Doç. Dr. Eva-Marie Dubuisson (Sosyoloji), Doç. Dr. Albert Ali Salah (Bilgisayar Mühendisliği) ve Yrd. Doç. Dr. Gaye Soley (Psikoloji) layık görüldü.

Bilim Akademisi tarafından başlatılan ve kamu fonları ile değil, toplumun desteğiyle yürütülen Bilim Akademisi Genç Bilim İnsanları Ödül Programı: BAGEP’in 2017 sonuçları açıklandı. En iyi genç akademisyenlerin belirlenmeleri, ödüllendirilmeleri ve yeni araştırmalar için desteklenmeleri amacı ile 2013 yılından bu yana verilen 153 ödüle 42 yeni ödül eklendi.

Share