Nesnelerin Interneti

Geleceğin Teknolojisi İçin Boğaziçi’nden “Akıllı” Merkez...

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Kampüsü’nün yeni bir araştırma kampüsü olması hedefiyle önemli altyapı yatırımları hayata geçiriliyor. 2013 yılında Kandilli Kampüsü’nde kurulan Teleiletişim ve Enformatik Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi (TETAM), bu yönde atılmış en önemli adımlardan biri. Kalkınma Bakanlığı tarafından sağlanan fonla yapımı tamamlanan TETAM, teleiletişim ve enformatik alanında çalışan araştırmacılara geniş imkânlar sağlamayı hedeflerken aynı zamanda Kandilli Kampüsü’nü disiplinlerarası bir araştırma kampüsüne dönüştürecek.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Kampüsü, yapımı bu yıl bitecek olan yüksek lisans öğrenci yurdu ve yapım aşamasında olan yeni araştırma merkezi ile Türkiye’nin önde gelen araştırma kampüslerinden birisi haline gelecek. TETAM’ın araştırmacılara sağladığı imkânları ve bünyesinde gerçekleştirilen projeleri, merkez müdürlüğünü Prof. Dr. M. Ufuk Çağlayan’dan devralan Prof. Dr. Lale Akarun ve TETAM bünyesindeki laboratuvarlarda yürütülen projelerin ekipleriyle görüştük.

Share

2020’de dört milyar insan birbirine ‘’Nesnelerin İnterneti’’ ile bağlanacak

Akıllı şehirlerden tarım ve sağlık sektörlerindeki çarpıcı uygulamalara kadar hayatımızdaki her alana uzanan ve uzanacak “Nesnelerin İnterneti”, Boğaziçi Üniversitesi’nde endüstriden uzmanların da konuk hoca olarak katıldığı bir dersin konusu oldu.

Adımlarımızı ölçerek günde kaç kalori harcadığımızı gösteren spor ayakkabıları, sürücüsüz taşıtlar, süt bittiğinde marketten siparişi veren buzdolapları, hangi hızda yemek yediğimizi ölçen ve beslenme programımızı ayarlayan çatallar…

Share