TETAM

Endüstri 4.0 Mükemmeliyet Merkezi Boğaziçi Üniversitesi'nde kuruluyor

Boğaziçi Üniversitesi’nde TÜBİTAK destekli kurulmakta olan “Endüstri 4.0 Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi” Türkiye’de bu alanda teknolojik ürün geliştirmeyi amaçlıyor. TÜBİTAK’ın, Mükemmeliyet Merkezi Destek Programı (1004 Programı) “Yüksek Teknoloji Platformları Çağrısı”na Boğaziçi Üniversitesi’nin yolladığı öneri fonlanmak üzere kabul edildi. Üniversite bünyesinde Teleiletişim ve Enformatik Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi TETAM’da yer alacak mükemmeliyet merkezi, Türkiye’nin “Endüstri 4.0 Teknolojileri” için araştırma, geliştirme ve yüksek teknoloji uygulamaları için ulusal bir platform olacak.

Türkiye’nin 2023 vizyonu çerçevesinde, ülkemizin hedeflerinden birisinin cari açığı kapatmak için yüksek teknoloji alanlarında global ürünler çıkarmak olduğunu belirten Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.

Share

Geleceğin Teknolojisi İçin Boğaziçi’nden “Akıllı” Merkez...

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Kampüsü’nün yeni bir araştırma kampüsü olması hedefiyle önemli altyapı yatırımları hayata geçiriliyor. 2013 yılında Kandilli Kampüsü’nde kurulan Teleiletişim ve Enformatik Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi (TETAM), bu yönde atılmış en önemli adımlardan biri. Kalkınma Bakanlığı tarafından sağlanan fonla yapımı tamamlanan TETAM, teleiletişim ve enformatik alanında çalışan araştırmacılara geniş imkânlar sağlamayı hedeflerken aynı zamanda Kandilli Kampüsü’nü disiplinlerarası bir araştırma kampüsüne dönüştürecek.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Kampüsü, yapımı bu yıl bitecek olan yüksek lisans öğrenci yurdu ve yapım aşamasında olan yeni araştırma merkezi ile Türkiye’nin önde gelen araştırma kampüslerinden birisi haline gelecek. TETAM’ın araştırmacılara sağladığı imkânları ve bünyesinde gerçekleştirilen projeleri, merkez müdürlüğünü Prof. Dr. M. Ufuk Çağlayan’dan devralan Prof. Dr. Lale Akarun ve TETAM bünyesindeki laboratuvarlarda yürütülen projelerin ekipleriyle görüştük.

Share