bilim kadınları

Araştırmacı Nazar İleri Ercan’a L'Oréal Türkiye ve UNESCO’dan destek

Boğaziçi Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Nazar İleri Ercan, L'Oréal Türkiye ve UNESCO Türkiye Milli Komisyonu iş birliğinde bu yıl 18. kez hayata geçirilen “Bilim Kadınları İçin” programı kapsamında ödül almaya hak kazanan 2020’nin genç ve yetenekli, Türk bilim kadınları arasında yer aldı. Ercan, henüz bilinen bir tedavisi bulunmayan Romatoid Artrit hastalığının tedavisinde kullanılması amaçlanan; daha az yan etkiye sahip bir nano ilaç keşfi için çalışıyor.

Bilim kadınlarının desteklenmesi amacıyla yürütülen program kapsamında UNESCO bağımsız jürisi tarafından belirlenen 6 genç Türk bilim kadınından biri olan Nazar İleri Ercan,  L'Oréal Türkiye’den araştırmalarında kullanmak üzere 75.000 TL destek almaya hak kazandı.

Mühendislik Fakültesi
Share

Bilim kadınları anlatıyor

Prof. Dr. Naz Zeynep Atay’dan STEM alanında kariyer yapmak üzerine…

Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi ve aynı zamanda Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü olan Prof. Dr. Naz Zeynep Atay, British Council ile İngiltere’de eğitim görmüş bilim kadınlarının deneyimlerini konu alan ‘’ Bilim Kadınları Anlatıyor’’ başlıklı sosyal medya kampanyasında kariyer hikayesine yer verilen bilim insanları arasında yer aldı.

Share