MISTI

Türkiye ve ABD’deki en önemli iki fay hattı için bilimsel işbirliği

Boğaziçi Üniversitesi ve Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) öğretim üyeleri ve öğrencileri arasında ortak araştırma projeleri yapılması hedefiyle 2016’da oluşturulan MISTI (MIT Science and Technology Initiatives) Çekirdek Fonu’nun, 2017-2018 akademik döneminde destek verdiği beş projeden biri olan “NAF-SAF Seed” projesi, ABD ve Türkiye için en önemli güncel deprem tehlike kaynağı olan San Andreas Fayı (SAF) ve Kuzey Anadolu Fayı (KAF) üzerine yapılacak bilimsel çalışmaları içeriyor.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Jeodezi Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Semih Ergintav ve MIT’den Dr. Robert Reilinger'in ortak projesi olan “NAF-SAF Seed” projesine ayrıca Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nden Prof. Dr. Hayrullah Karabulut ve Doç. Dr. Özgün Konca da destek veriyor. Proje hakkında bilgi veren Prof. Dr.

Share

MIT-MISTI Çekirdek Fonu’ndan Boğaziçi Üniversitesi’nin beş projesine destek

Türkiye’nin araştırma altyapısına katkı sağlamak ve yeni projelerin oluşmasında öncü olmak amacıyla Boğaziçi Üniversitesi ve Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) öğretim üyeleri ve öğrencileri arasında ortak araştırma projeleri yapılması hedefiyle 2016’da oluşturulan MISTI (MIT Science and Technology Initiatives) Çekirdek Fonu, 2017-2018 akademik döneminde beş projeye destek verecek. MIT-MISTI Çekirdek Fonu’na Türkiye’deki üniversiteler arasından sadece Boğaziçi Üniversitesi dahil edilmiş bulunuyor.

2016 yılında başlayan işbirliği kapsamında Limak Vakfı’nın üç yıl süreyle mali destek vereceği MIT- MISTI Çekirdek Fonu kapsamında aşağıda yer alan beş projenin desteklenmesi kararlaştırıldı:

1-“D4R: Data for Refugees” Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden Doçent Albert Ali Salah ve MIT’den Prof. Pentland’in ortak projesi

2- “LNS 2017” başlıklı Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü’nden Prof. Taylan Akdoğan ve MIT'den Prof. Williams'ın ortak projesi

Share

Depremden etkilenmeyecek binalar ‘’Enerji Esaslı’’ yöntemlerle tasarlanacak

Boğaziçi Üniversitesi ve Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) öğretim üyeleri ve öğrencileri arasında ortak araştırma projeleri yapılması hedefiyle oluşturulan MISTI (MIT Science and Technology Initiatives) - Boğaziçi Üniversitesi uluslararası araştırma, eğitim ve destek programından yararlanacak ilk proje kapsamında depreme karşı daha güvenilir binaların tasarlanması için enerji esaslı yaklaşım yöntemi geliştiriliyor. Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünden Doç. Dr. Cem Yalçın’dan bilgi aldık.

MIT İnşaat Mühendisliği bölümünden Prof. Dr. Oral Büyüköztürk ve Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünden Doç. Dr. Cem Yalçın’ın “Sarsma Masası Deneyleri ile Tek Serbestlik Dereceli Sistemlerin Enerji Bazlı Yapısal Analizi” projesi Limak Vakfı’nın üç yıl süreyle mali olarak destek verdiği MISTI programı dahilinde gerçekleşiyor. Proje ekibinde MIT ve Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyeleri ile yüksek lisans ve doktora öğrencileri de yer alıyor. Doç. Dr.

Mühendislik Fakültesi
Share