Enerji Esaslı Tasarum

Depremden etkilenmeyecek binalar ‘’Enerji Esaslı’’ yöntemlerle tasarlanacak

Boğaziçi Üniversitesi ve Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) öğretim üyeleri ve öğrencileri arasında ortak araştırma projeleri yapılması hedefiyle oluşturulan MISTI (MIT Science and Technology Initiatives) - Boğaziçi Üniversitesi uluslararası araştırma, eğitim ve destek programından yararlanacak ilk proje kapsamında depreme karşı daha güvenilir binaların tasarlanması için enerji esaslı yaklaşım yöntemi geliştiriliyor. Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünden Doç. Dr. Cem Yalçın’dan bilgi aldık.

MIT İnşaat Mühendisliği bölümünden Prof. Dr. Oral Büyüköztürk ve Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünden Doç. Dr. Cem Yalçın’ın “Sarsma Masası Deneyleri ile Tek Serbestlik Dereceli Sistemlerin Enerji Bazlı Yapısal Analizi” projesi Limak Vakfı’nın üç yıl süreyle mali olarak destek verdiği MISTI programı dahilinde gerçekleşiyor. Proje ekibinde MIT ve Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyeleri ile yüksek lisans ve doktora öğrencileri de yer alıyor. Doç. Dr.