TTO

''Akademik Girişimcilik’’ için Türkiye’de Bir İlk: Teknoloji transferi için ilk sermaye şirketi Boğaziçi’nde kuruldu

Türkiye’de üniversitelerde geliştirilen teknolojilerin ticarileşmesini sağlayacak, üniversiteye ait özel statüde ilk Teknoloji Transfer Ofisi anonim şirketi Boğaziçi Üniversitesi’nde kuruldu. Boğaziçi Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi A.Ş, sanayi başta olmak üzere iş dünyası ile işbirliği geliştirme sürecine ve girişimcilik ekosistemine önemli katkılar sağlayacak. Kısa süre önce yürürlüğe giren ve üniversitelerin teknoloji transfer şirketi kurabilmelerine olanak sağlayan YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ YÖNETMELİĞİ kapsamında Türkiye’de ilk kez Boğaziçi Üniversitesi’nin bünyesindeki Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) şirketleşerek sermaye şirketi (A.Ş) statüsü kazandı.

Boğaziçi Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) A.Ş, yeni sermaye şirketi yapısı çerçevesinde kamu ve özel sektör işbirlikleri yapacak, üretilen bilgiyi, yapılan buluşları fikri mülkiyet kapsamında koruma altına alacak ve buluşların ticarileşme süreçlerinde rol alacak. Boğaziçi Üniversitesi TTO A.Ş ayrıca üniversite öğretim üyelerinin buluşlarını ulusal ve uluslararası patent başvurularını gerçekleştirecek, buluşların sanayiye aktarılması ve ticarileşmesi sürecinde ulusal ve uluslararası şirketler ile temaslar yürütecek ve buluşların şirketleşmesi için aracı görevini üstlenecek.

Share

Boğaziçi Üniversitesi’nde geliştirilen GlakoLens başarı hikâyesi oldu

Glakom hastalığının izlenmesi amacıyla Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nde geliştirilen ve biyosensör teknolojisini kontak lens ile bütünleştiren GlakoLens’in hikâyesi ‘Teknoloji Transferini Hızlandırma – TTH Türkiye Danışmanlık Hizmetleri’nin raporunda yayınlandı. Rapor, “Technology Transfer Book of Knowledge with Turkish TTO Good Practices” ismini taşıyor.

Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. Günhan Dündar, Doç. Dr. Arda Deniz Yalçınkaya ve Doç. Dr. Hamdi Torun tarafından geliştirilen GlakoLens projesi, bilinen herhangi bir tedavisi olmayan kronik göz hastalığı glokomun teşhisi ve takibinde kontak lens ile bütünleşen yeni bir biyosensör uygulamasıyla mevcut çözümlerden daha etkin bir yol izlenmesi amacını taşıyor.

Share