hastatakibi

Doktorlar Parkinson Hastalarını Evinde İzleyebilecek

Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde bir yılı aşkın süredir devam eden çalışmalar sonucunda geliştirilen ivme-ölçer tabanlı hasta izleme sistemi ile doktor-hasta arasındaki veri akışını kolaylaştıracak önemli bir adım atıldı. Geliştirilen sistem sayesinde Parkinson hastalarının tedavi sürecinde hastalardan gelen veriler online olarak doktora iletilebilirken, gerek doktor gerekse hastanın tedavi süreçlerinde yeni teknolojilerle desteklenmesi amaçlanıyor.

Boğaziçi Üniversitesi’nde geliştirilen sistem sayesinde Parkinson hastaları sürekli doktor gözetiminde olabilecek. Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Ağları Araştırma Laboratuvarı’nda, Parkinson hastalarının uzaktan kontrol edilmesini sağlamaya yönelik bir hasta izleme sistemi geliştirildi.