güncel bilim

‘’Şiir yazan, futbol oynayan yapay zekâ henüz insanı aşamadı’’

Boğaziçi Üniversitesi’nin psikolojiden uzay bilimine, insan ve yapay zekânın sınırlarına uzanan bir dizi alanda güncel bilimin tartıştığı konulara ilgi duyan herkes için başlattığı ‘’Açık Ders’’lerin ilkini Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Cem Say verdi. Dinleyicilerin yoğun ilgi gösterdiği ‘’Açık Ders’’ programı Mayıs ayında da güncel bilime dair farklı konularla devam edecek.

Boğaziçi Üniversitesi’nin bilimsel merak, özgür düşünce ve yaratıcı fikirlerin oluşmasına katkıda bulunacak bilgi ve tartışmaları toplumun her kesimine ulaştırmak amacıyla başlattığı, sosyal, beşeri ve fen bilimlerini kapsayan ‘‘Açık Ders’’ programının 19 Nisan’daki ilk konuşmacısı Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Cem Say oldu.