çin

Dr. Altay Atlı : ABD ve Çin arasında Koronavirüs Cephesi açıldı

Koronavirüs salgını ABD ve Çin arasındaki ilişkilerin daha da gerilmesine neden oldu. Uluslararası ilişkiler alanında araştırmalarını sürdüren Boğaziçi Üniversitesi Asya Çalışmaları Yüksek Lisans Programı Öğretim Görevlisi ve Asya Çalışmaları Merkezi Uzmanı Dr. Altay Atlı salgınla birlikte bu iki süper güç arasında şimdi de yeni bir "Koronavirüs Cephesi" açıldığını söylüyor. Dr. Atlı, ABD ve Çin arasındaki krizin daha da tırmanacağı görüşünde. Araştırmacıya göre Türkiye ekonomisi de bu çekişmeden olumsuz etkilenebilir.

Boğaziçi Üniversitesi Asya Çalışmaları Yüksek Lisans Programı Öğretim Görevlisi ve Asya Çalışmaları Merkezi Uzmanı Dr. Altay Atlı, Koronavirüs’ün Çin ve ABD ilişkilerine etkisini değerlendirdi. Salgın öncesinde ilişkilerin gergin olduğunu hatırlatan Dr. Atlı, son haftalarda Koronavirüs'ün kaynağı hakkında yüksek tondan karşılıklı suçlamalar nedeniyle ilişkilerin iyice kötüleştiğini ve yeni bir “Koronavirüs Cephesi”nin ortaya çıktığını söyledi.

Share

Prof. Dr. Okyay Kaynak’a Çin Halk Cumhuriyeti’nden Dostluk Ödülü

Çin'den Türk Bilim Adamına Büyük Ödül ...

Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Emeritus öğretim üyesi Prof. Dr. Okyay Kaynak Çin Halk Cumhuriyeti hükümetinin Çin’de çalışan yabancı uzmanları onurlandırmak için verdiği en yüksek ödül olan Çin Dostluk Ödülü’ne layık görüldü.

Kaynak’a ödülü 30 Eylül 2016 tarihinde Çin Halk Cumhuriyeti Başbakanı Li Keqiang ile Başbakan Yardımcıları Zhang Gao Li ve Ma Kei’nin de katıldıkları bir törenle sunuldu. Ödül, Çin hükümeti tarafından ülkenin gelişimine önemli katkılarda bulunmuş yabancı uzmanlara veriliyor.

Share