Emine Erktin

Prof. Dr. Emine Erktin: “Salgında uzaktan eğitim konuşulurken, eğitimde nitelik ve içerik göz ardı edilmemeli''

Koronavirüs salgını eğitimi evlere taşırken, Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emine Erktin, bu dönemde uzaktan eğitimde kullanılan teknolojilere odaklanılırken, eğitimin içeriğinin göz ardı edilmemesi gerektiği uyarısı yapıyor. Boğaziçi’nin uzaktan eğitim sürecine iyi adapte olduğunu söyleyen Prof. Erktin, Eğitim Fakültesinin salgın sürecinde tüm eğitim düzeylerinde yapılan uzaktan eğitimleri izlemeye gayret ettiğini ve önümüzdeki dönemlerde eğitimde kullanılması olası yeni yaklaşımlar için çalışmalarını sürdürdüğünü de belirtiyor.

Koronavirüs salgını tüm dünyada öğrencileri zorunlu olarak okuldan uzaklaştırırken, yeni dönemde karma eğitim modelleri tartışılıyor. Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi de salgın sürecinde okul öncesinden üniversiteye tüm düzeylerde uzaktan eğitim uygulamalarını dikkatle izliyor. Boğaziçi Üniversitesi Kurumsal iletişim Ofisi’nin sorularını yanıtlayan dekan Prof. Dr. Emine Erktin, bu dönemin eğitim teknolojilerinin kullanımı açısından önemli bir fırsat yarattığını söylüyor.