Göç

Boğaziçi Üniversitesi, TÜBİTAK ve Türk Telekom mülteciler için el ele verdi

Boğaziçi Üniversitesi, Türkiye’deki 3,5 milyondan fazla Suriyeli mülteci için daha iyi yaşam koşulları oluşturmayı amaçlayan “Data for Refugees Challenge” adlı insani yardım çalışmasını TÜBİTAK ve Türk Telekom ile birlikte yürütüyor.

Data For Refugees Büyük Veri Yarışması’nın Bilimsel Komitesi’nin başkanı Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğretim üyesi Doç. Dr.

“Türkiye artık göç vermiyor, göç alan bir ülkeye dönüştü”

Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Murat Kırdar, emek piyasası, göç ve eğitim üzerine çalışmalar yürütüyor. Kırdar’ın, gelişmişlik düzeyi ve göç verme eğilimi üzerine yaptığı son araştırmaya göre, ülkelerarası verilere bakıldığında Türkiye göç etme baskısının en yüksek olduğu 4 bin dolar (2000 yılı verileriyle) seviyesinin ilerisine yani göç verme eğiliminin azaldığı bir noktaya ulaştı.

Araştırmasında gelişmişlik düzeyi ve göç verme eğilimini araştıran Murat Kırdar orta gelirli ülkelerde göç etme baskısının zirveye ulaştığını saptadı. Kırdar ile göç üzerine çalışmalarını konuştuk.