Guide2Research

Boğaziçi Üniversitesi bilgisayar bilimleri ve elektronikte Türkiye’nin zirvesinde

Bilgisayar bilimleri araştırma portalı Guide2Research, “Bilgisayar bilimleri ve Elektronikte En İyi Üniversiteler Sıralaması 2020”yi yayınladı. Buna göre Boğaziçi Üniversitesi Türk yükseköğretim kurumları arasında ilk sırada yer alırken, dünyada 398’inci oldu. Bilim insanları arasında yapılan sıralamadaysa Boğaziçi Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Okyay Kaynak, Türkiye'de üçüncü ve aynı bölümden Prof. Dr. Bülent Sankur ise beşinci sırada temsil edildi. Bilgisayar Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Lale Akarun ise sekizinci sırada yer aldı.

Bilgisayar bilimleri araştırma portalı Guide2Research, "Bilgisayar bilimleri ve Elektronikte En İyi Üniversiteler Sıralamaları'nda, dünya yükseköğretim kurumlarında alanda çalışan bilim insanlarının H-indekslerini değerlendiriyor. Google Scholar ile bilgisayar bilimleri bibliyografi platformu DBLP verileri derlenerek 40 ve üzerinde h-indekse sahip bilim insanlarının dikkate alındığı 2020 yılı için yapılan sıralamada, Boğaziçi Üniversitesi Türkiye’de birinci olurken, dünyada 600 kurum arasında 398’incı sırada temsil edildi.