Humboldt Research Award

Prof. Dr. Okyay Kaynak’a Almanya’dan Humboldt Araştırma Ödülü

Boğaziçi Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği öğretim üyesi Prof. Dr. Okyay Kaynak, araştırmacı Alexander von Humboldt adına verilen ve Almanya içinden ve ülke dışından bilim adamları ve araştırmacıları desteklemeyi amaçlayan Alexander von Humboldt Vakfı’nın Araştırma Ödülü’ne değer görüldü.

Alanında uzman isimlere sunulan Humboldt Research Award, bilim insanları arasında uluslararası bir akademik işbirliği yaratmayı amaçlıyor. Prof. Kaynak, bu ödüle Duisburg- Essen Üniversitesi’nde görev yapan Prof. Dr. Ing. Steven Ding tarafından aday gösterildi. Bilim insanlarının yaşam boyu başarılarını değerlendirerek ödüllendiren Alexander von Humboldt Vakfı, ödül sahibi araştırmacıya çalışmak istediği her hangi bir alan veya konuda Almanya’da çalışma imkânı sunuyor.

Elektrik & Elektronik Mühendisliği