inovasyon

Boğaziçi Üniversitesi’nden tarım sektörüne yönelik yenilikçi bir eğitim programı

Türkiye tarım ve gıda sektörünün inovasyon yeteneklerini geliştirecek, tarım sektörünün teknoloji entegrasyonunu ve dijital dönüşümünü destekleyecek, ulusal ve küresel tarım ve gıda pazarlarında rekabet gücünü yükseltecek bilgi birikimine katkıda bulunmayı hedefleyen Boğaziçi Üniversitesi Yenilikçi Tarım ve Gıda İşletmeciliği Platformu, yeni nesil tarım işletmeciliğini ve güncel tarım uygulamalarını desteklemek üzere yeni bir eğitim programına başladı.

Tarım sektöründen üreticiler ve yöneticilere yönelik olmak üzere iki ayrı eğitim setinden oluşan Tarım İşletmeciliği Sertifika Eğitim Programları’nda dersler Boğaziçi Üniversitesi ve dünyanın önde gelen diğer üniversitelerinin öğretim üyeleri ve sektör uzmanları tarafından verilecek. Eğitim programı hakkında, programın koordinatörü Boğaziçi Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Uluslararası Ticaret Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Arzu Tektaş’tan bilgi aldık.

Ekonomi
Share

Nanoteknoloji eğitimi ilköğretime inecek

Öğrenci, öğretmen, uzman ve toplumu birleştiren köprü: Bilimde ve inovasyonda sorumlu araştırma

Güncel bilimsel araştırma konularını örgün eğitimin bünyesine dâhil ederek ve “sorumlu araştırma ve inovasyon” kapsamında öğrenilen konular hakkında öğrencilerin tartışmasını teşvik ederek bu sürece toplumun dâhil olmasını sağlamayı amaçlayan AB destekli Irresistible projesinin Türkiye’deki yürütücülüğünü Boğaziçi Üniversitesi üstleniyor.  

Share