Koronavirüs; Bebek ve Çocuk Gelişimi Laboratuvarı

Psikoloji Araştırmalarında Çevrimiçi Dönem

Boğaziçi Üniversitesi Bebek ve Çocuk Gelişimi Laboratuvarı öğrenme ve düşünme süreçlerinin gelişimine ışık tutmayı amaçlayan araştırmaları kapsamında çocuklarla yaptığı görüşmeleri çevrimiçi ortama taşıdı. İsteyen herkesin katılabildiği görüşmelerde, Boğaziçili araştırmacılar çocuklarla online ortamda bireysel olarak gerçekleştirdikleri oyun niteliğindeki aktivitelerle çocukların nasıl düşündüklerini daha iyi anlamayı amaçlıyor.

Boğaziçi Üniversitesi, Koronavirüs salgınına rağmen bilimsel araştırmalara tüm hızıyla devam ediyor.  Boğaziçi Üniversitesi Bebek ve Çocuk Gelişimi Laboratuvarı direktörü Dr. Öğretim Üyesi Gaye Soley liderliğindeki 15 kişilik araştırma ekibi, gelişim psikolojisi alanındaki araştırmalarının bir kısmını çevrimiçi yürütmeye başladı. Çocuklarda sosyal grup algısı, öğrenme, güven gibi konularda yürütülen araştırmalar için 4-10 yaş grubuyla yapılan çevrimiçi etkinliklere şimdiden 50'den fazla aile katıldı.