levent kurnaz

İklim bilimci Prof. Dr. Levent Kurnaz: ‘’Suda yavaş yavaş ısınan kurbağa gibiyiz’’

Aşırı sıcaklar, yaz ortası yaşanan seller, fırtınalar derken iklim değişikliğinin iklim krizine ve hatta bazı uzmanlarca adlandırıldığı üzere ‘’iklim felaketi’’ne evrildiği bir çağa tanıklık ediyoruz. Fırtına, kuraklık ve seller sonucunda dünyada insani yardıma muhtaç kişi sayısının 2050'ye kadar 200 milyona ulaşacağı ve bu artışın ekonomik bedelinin de 20 milyar doları bulabileceği öngörülüyor. Peki, bu gidişe nasıl engel olunacak? Prof. Dr. Levent Kurnaz ile kısa süre önce okurlarla buluşan ‘’Son Buzul Erimeden’’ adlı kitabı üzerine konuştuk.

İklim kriziyle birlikte dünya korkunç bir sona mı sürükleniyor? Bu gidişata nasıl engel olunacak? Almamız gereken en acil önlemler neler? Et tüketiminden uçak yolculuğuna tüketimde neleri azaltmalıyız?

Share

Bugünün kayak tesisleri, 20 yıl sonra yaz tatillerinin vazgeçilmezi olacak

Tüm dünyayı olduğu gibi Türkiye’yi de ciddi biçimde etkileyen küresel ısınma, gelecek yıllarda etkilerini çok daha yoğun biçimde gösterecek. Boğaziçi Üniversitesi İklim Değişikliği ve Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Levent Kurnaz, küresel ısınmanın turizmde yakın ve orta vadede yaratacağı değişimlere dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kurnaz’a göre turizmcilerin bugün Türkiye’de kış turizmine yönelik tesis kurarken yarının yaz turizmini düşünmeleri gerekiyor.

Küresel ısınma tüm dünyayı olduğu gibi Türkiye’yi de ciddi biçimde etkiliyor. İklim değişikliklerinin ağır etkilerinin 2050’den sonra daha fazla hissedileceği belirtiliyor. Boğaziçi Üniversitesi İklim Değişikliği ve Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Levent Kurnaz, turizmle iklimin her geçen gün daha fazla iç içe girdiğine, turizme bakış açımızı değiştirmezsek önümüzdeki yıllarda çok büyük sorunlarla karşı karşıya kalacağımıza dikkat çekiyor.

Share

İklim değişikliğinde büyük sorunların etkilerinin azaltılması basit çözümlerden geçiyor

2016-2017 akademik yılı Açık Ders seminerlerinin ilkini 29 Kasım tarihinde Prof. Dr. Levent Kurnaz verdi.

Günümüz dünyasının en önemli problemlerinden biri iklim değişikliği ve küresel ısınma… Artık dünya liderlerinin ajandasında da yer alan iklim bu konuyu Türkiye'nin önde gelen uzmanlarından biri olan Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Levent Kurnaz ile konuştuk.

Share

Boğaziçi Üniversitesi'nin halka ''Açık Ders''leri başlıyor

Boğaziçi Üniversitesi’nin bilimsel merak, özgür düşünce ve yaratıcı fikirlerin oluşmasına katkı sağlamak amacıyla başlattığı “Açık Ders”lerin ikinci dönemi başlıyor.

Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından verilen derslerin ilki 29 Kasım’da Prof. Dr Levent Kurnaz’ın “İklim Değişikliğinin Dünya ve Türkiye’ye Etkileri” başlıklı konuşmasıyla Fulya Sanat Merkezi’nde bilim meraklılarıyla buluşuyor.‘’Açık Ders’’ler Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nin (BÜYEM) katkıları ve Beşiktaş Belediyesi’nin işbirliğiyle düzenleniyor. Boğaziçi Üniversitesi’nin BU + Etkinlikleri kapsamında Açık Ders adı altında ilkini 2016 Bahar döneminde başlattığı halka açık seminer dizisinin kış programı 29 Kasım’da başlıyor.

Share