makroekonomi

Ebeveynlerin iyi eğitim edinimi, kız öğrencilerin yükseköğrenim şansını oldukça yükseltiyor

Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü öğretim üyesi Orhan Torul’un 1940-1985 tarihleri arasında eğitim hareketliliğini konu alan araştırmasından çıkan bulgulara göre Türkiye daha eğitimli ve nesiller arası eğitim sürerliliğinin daha düşük olduğu bir toplum olma yolunda ilerliyor. Özellikle son dönemde kız çocukların üniversiteye gitme şanslarının yükseldiğine dikkat çeken Torul, Türkiye’nin ortalama eğitim ediniminde ise henüz AB standartlarının gerisinde kaldığının altını çiziyor.

Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden Yrd. Doç. Dr. Orhan Torul, Ekonomi Bölümü Seminerleri kapsamında, 29 Nisan tarihinde düzenlenecek seminerde "Intergenerational Educational Mobility in Turkey"  başlıklı araştırmasından bulgularını paylaşacak.