ses

Bilgisayar Mühendisliği araştırmaları ödüllendirildi: Ses ve Görüntü ile "Akıllı" Hayatlar

Bilgisayar Mühendisliği doktora öğrencisi Heysem Kaya ve yüksek lisans öğrencisi Gül Varol’un projeleri dünya çapında önemli ödüller getirdi.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri Heysem Kaya ve Tuğçe Özkaptan, Yrd. Doç. Dr. Albert Ali Salah ve Prof. Dr. Sadık Fikret Gürgen’in danışmanlığında Interspeech 2014’te paralinguistik alanında önemli bir ödül kazandı. Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisans 2.sınıf öğrencisi Gül Varol ise, yine Yard. Doç. Albert Ali Salah’ın danışmanlığında “Extreme Learning Machine for Large-Scale Action Recognition” adlı çalışmasıyla Thumos Challenge 2014’te önemli bir başarıya imza attı.