sosyal medya

Yaşlılar sosyal medya ile yaşama sarılıyor

Türkiye’de yaşlı nüfusun sosyal medya kullanımına dair Boğaziçi Üniversitesi bünyesinde yapılan araştırma, yaşlı bireylerin yaşamlarında sosyal medyanın yerini ve sosyal medyadan beklentilerini ortaya koydu.

Boğaziçi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) İşletme Bölümü’nde yüksek lisans tezi olarak hazırlanan araştırma, yaşlı nüfusun sosyal medya kullanım motivasyonlarını ve sosyal medyanın yaşlıların günlük yaşamını nasıl etkilediğini konu alıyor. Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nden 2016’da mezun olan ve aynı bölümde Yüksek Lisans derecesini 2019’da alan Eda Sena Şenceylan’ın (BÜ ’16) yürüttüğü araştırma, İİBF Dekanı Prof. Dr. Ayşegül Toker’in danışmanlığında sonuçlarını verdi.

Share

“Boğaziçi Fizik Dörtlüsü” sosyal medyada 7’den 70’e herkese bilimi sevdirecek

Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü’nden dört öğretim üyesi, fiziği ve en genel anlamıyla bilimi toplumla buluşturmayı amaçlayan bir sosyal medya sayfası açtı.

Prof. Dr. Erkcan Özcan, Doç Dr. İbrahim Semiz, Prof. Dr. Levent Kurnaz ve Prof. Dr. Mehmet Burçin Ünlü, açtıkları Facebook sayfasında bilim dünyasındaki gelişmeleri, ilgi çekici haber ve makaleleri paylaşıyorlar. Fiziğin farklı alanlarında çalışmalar yürüten dört akademisyen, ülkemizde bilimsel gelişmeleri geniş kitleler ile paylaşacak mecraların yeterli sayıda olmadığını düşündükleri için bu sayfayı açmaya ve akıcı, anlaşılır bir dilde paylaşımlar yapmaya karar verdiklerini belirtiyorlar.

Share

‘’Sosyal medyada mahremiyete yeterince önem vermiyoruz’’

Boğaziçi Üniversitesi’nden sosyal medyada kişinin mahremiyetini koruyan yazılım ...

Günümüzde internet hiç olmadığı kadar özel hayatlarımıza girmiş durumda. Sosyal medya platformlarına zaman ve mekândan bağımsız olarak kolayca ulaşılabilmesi paylaşım yoğunluğunu da arttırıyor. Bilginin anlık paylaşılabiliyor olması insanların çektikleri video ve fotoğrafları hemen paylaşma isteklerini arttırıyor. Bu anlık verilen kararlar, kullanıcıların hem kendi hem de çevresindeki insanların mahremiyetlerini zedeler boyuta ulaşmış durumda.

Share