TGC Sedat Simavi Ödülü

TGC Sedat Simavi Fen Bilimleri Ödülü Prof. Dr. Ahmet Kerim Avcı'ya verildi

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) kurucu başkanı adına düzenlenen Sedat Simavi Ödülleri’nde Fen Bilimleri alanında ödüle Boğaziçi Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Kerim Avcı “Su-Gazı Değişimi Sürecinin Isı Değiştiricili Mikrokanal Reaktör Düzeninde Modellenmesi ve Benzetimi’’ başlıklı projesiyle değer bulundu.

Lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi, Kimya Mühendisliği bölümünde 1996 yılında tamamlayan Ahmet Avcı, aynı bölümden yüksek lisans derecesini 1997’de, doktora derecesini ise 2003’te aldı.

Avcı’nın başlıca araştırma alanlarını ‘’Proses kuvvetlendirme, Kimyasal ve katalitik mikroreaksiyon mühendisliği, Mikroyapili reaktörlerin tasarımı ve analizi için hesaplamalı akışkanlar dinamiği, Hidrokarbon ve geri dönüştürülebilir maddeleri islemek için katalizörler ve Ürün paketleme uygulamaları için Polimer İşleme’’ oluşturuyor.