Türkiye

’AB hedefinden vazgeçme lüksümüz yok’’

Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Osman Sabri Kıratlı, TÜSİAD ve Stiftung Mercator’un işbirliği ile bu yıl 3.sü düzenlenen Türkiye Avrupa Gelecek Forumu’na katıldı. Türkiye ve Avrupa’da kamuoyu algıları üzerine sunumu ilgiyle takip edilen Kıratlı’yla Avrupa Birliği’nin dününü, bugününü ve yarınını mercek altına alırken, AB-Türkiye ilişkilerinden mülteci sorununa uzanan bir yelpazede kapsamlı bir sohbet gerçekleştirdik.

-Türkiye Avrupa Gelecek Forumu’ndan genel izlenimlerinizi aktarabilir misiniz öncelikle? Neler konuşuldu bu forumda?

Share

Büyüme fetişizmi sosyal, ekonomik ve çevresel maliyetler getiriyor

Neoliberalizmin sosyal, ekonomik ve çevresel maliyeti ve çözüm arayışları üzerine kapsamlı bir kitap… Boğaziçi Üniversitesi’nde çevre, iklim, sosyal politikalar, enerji gibi alanlarda yapılmakta olan akademik çalışmalara bir yenisi daha eklendi. Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Fikret Adaman’ın, Concordia Üniversitesi öğretim üyesi Bengi Akbulut ve Rotterdam Erasmus Üniversitesi öğretim üyesi Murat Arsel’le birlikte derlediği, kapsamlı bir ekonomi-politik ve çevre politikaları çalışması olan “Neoliberal Turkey and its Discontents” başlığıyla kitaplaştı.

Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Fikret Adaman’ın akademisyenler Bengi Akbulut ve Murat Arsel ile birlikte derlediği, “Neoliberal Turkey and its Discontents’’ başlıklı kitap I.B.Tauris & Co. Ltd. tarafından kısa süre önce yayınlandı.

Share