BUDOTEK

Koronavirüsün yayılmasını önleyen teknolojiye BÜDOTEK’ten tam destek

Boğaziçi Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi’nin yatırımcı ve destekçileri arasında olduğu “Money Shower” firması, kâğıt paraları ATM’de dezenfekte eden bir sistem geliştirdi. Firma Money Shower isimli ürünüyle ATM’lerdeki kağıt paraları, Thing Shower isimli diğer bir ürünüyle ise kapı kolları, telefon, çatal, bıçak, bardak gibi gün içinde yüzlerce kişi tarafından temas edilen cansız yüzeyleri saniyeler içinde dezenfekte edebiliyor. Türkiye’deki 52 bin ATM’ye yetecek sayıda cihaz üretmiş olan firma, ayrıca 76 ülkeden patent sahibi.

 

Share

Boğaziçi Üniversitesi yeni teknoparkı ile sanayi ilişkisini pekiştiriyor

Boğaziçi Üniversitesi, üniversite-sanayi işbirliği adına önemli bir atılım yaparak İstanbul’un Anadolu Yakası’ndaki en büyük organize sanayi bölgesinde yeni bir Teknopark daha kurdu. Boğaziçi Üniversitesi Dudullu OSB- ortaklığı ile sanayinin çok çeşitli ihtiyaçlarını karşılayan projeler geliştirme amacıyla kurulan BUDOTEK, başvuruları kabul etmeye başladı. İnşası tamamlanan BUDOTEK, 21 bin metrekare kapalı alana sahip olup projeleri kabul edilecek şirketlerin taşınmasıyla 2019’un ilk çeyreğinde faaliyete geçecek. “Bilimden Çözüme” sloganı ile hizmet verecek olan BUDOTEK’te yer almak isteyen girişimciler, başvurularını www.budotek.com.tr web adresi üzerinden gerçekleştirebilecek. BUDOTEK, merkezi konumu, üniversite-sanayi işbirliğini besleyen bir ekosistemde yer alması, girişimci ve araştırmacılara fırsatlar sunacak Kuluçka Merkezi ve sosyal donatılarıyla Boğaziçi farkını yansıtan önemli bir örnek oluşturacak. Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmed Özkan, Dudullu OSB Yönetim Kurulu Başkanı Murat Önay ve Boğaziçi Üniversitesi Dudullu OSB Teknoparkı işletme şirketi (BUDOTEK A.Ş) Genel Müdürü Bülent Üner’den üniversite –sanayi işbirliğinde yeni bir sayfa açacak bu hamle konusunda bilgi aldık.

Boğaziçi Üniversitesi, İstanbul’un en önemli organize sanayi alanlarından biri olan Dudullu Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) farklı sanayi kollarında Ar-Ge ve üretim odaklı bir Teknopark kurdu.

Share