HIV

Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi Umut Şahin, Gilead Fellowship Ödülü’nü aldı

HIV’den sıtmaya enfeksiyon hastalıkları toplum sağlığı açısından çok önemli bir sorun oluşturuyor. Bu tür hastalıklar tedavi edilmezlerse ölüme kadar gidebilen sonuçlara yol açabiliyor. Boğaziçi Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Umut Şahin HIV enfeksiyonuna yol açan virüsün organizmaya girdikten sonra yarattığı etkileri inceleyen araştırma projesiyle Gilead Türkiye Fellowship 2016 ödülüne değer bulundu.

Umut Şahin, "HIV enfeksiyonunda virüsler ve konak hücre arasındaki genetik ve biyokimyasal etkileşimler' alt konulu proje kapsamında yürüttükleri araştırmanın ileriki safhalarında HIV enfeksiyonunu tümüyle yok etmek üzere yeni ilaçlar geliştirilme yolunun açılacağını belirtti.

1999 yılında Boğaziçi Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü’nden mezun olan Umut Şahin, kanser biyolojisi ve genetiği, hedefli terapiler ve protein biyokimyası üzerine çalışıyor.